Konklusjon og konkurrenter

Dette er ikke den fulle sannheten. Dette er en del av sannheten, og den er basert vår testmetodikk og våre testeres unike erfaring i vurdering av nye biler. Men den beste familibilen til 200.000 kroner kan godt være en helt annen -- for deg.

Publisert

I testen har vi i første rekke lagt vekt på at bilen skal ha en god plassutnyttelse, behagelig komfort, solid utstyrspakke og en fornuftig driftsøkonomi og garantiordninger. Prisen har vi lagt svært liten vekt på, i den forstand at vi har valgt ut biler som koster fra 192.200 kroner til 200.800.

1. Ford Focus 1.6 Trend Stasjonsvogn, kr. 200.800

Ford Focus er en svært komfortabel bil med gode kjøreegenskaper. Den har også et rommelig bagasjerom, og brukbar plass i baksetet. Bilen er godt utstyrt, men vi savner klimaanlegg (ekstrautstyr 9.500 kroner) og elektronisk antispinn. Sammen med VW og Skoda har den de dårligste garantiordningene, men bilen holder seg godt i verdi.

2. Skoda Octavia 1.6 SLX, kr. 207.200

Octavia er den dyreste av testbilene, men har langt mer utstyr enn de andre bilene med både klimaanlegg , antispinn og lettmetallfelger som standard. Den har det største bagasjerommet av testbilene, og komforten er nesten like god som Ford Focus. Men baksetet er alt for dårlig, det er spesielt svak benplass. Verditapet er svært lavt, men bilen er like dyr å forsikre som Citroën Xsara.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer