Konklusjon og konkurrenter

Skal du ha en stor firehjulstrekker med V8 motor er alternativene få, men de er flere dersom du bare skal ha en stor firehjulstrekker.

Publisert

For enkelte er amerikanske biler selve livet. For de vil nok en Tahoe være saliggjørende.

Toyota LandCruiser LC 100 er for dyr

Og skal du ha V8 motor er alternativene ytterst få, nærmest kommer man med Toyota LandCruiser LC 100. Likevel er den rimelig uaktuell rett og slett fordi den med sin prislapp på 555.000 kroner koster snaue 200.000 kroner mer enn amerikaneren med en prislapp på 371.500 kroner.

V8ere har også Jeep Grand Cherokee (469.990 kroner) og Range Rover 4.6 HSE (610.000 kroner). Problemet er bare at bilene er håpløst dyre og knøttsmå sammenliknet med Tahoe.

Det eneste alternativet

I samme størrelsesklasse som Tahoe er imidlertid Nissan Patrol. Men du må glemme V8 motoren, og samtidig konvertere til diesel. Ingen ulempe spør du oss, spesielt siden motoren er mer nøysom og fordi diesel fortsatt er billigere enn bensin her hjemme. Prismessig er dessuten Patrol gunstigere enn Tahoe, for med en prislapp på 355.000 kroner er den drøye 20.000 kroner billigere.

Konklusjon

Vårt møte med Chevrolet Tahoe var blandet. Vi falt for den nydelige V8 motoren, dens komfortable førersete og ikke minst komforten når veien var rett og trafikken liten. Likevel greide den ikke å overbevise helt. Til det var bremsene for dårlige, og fjæringskomforten over små ujevnheter for dårlig. Bensinforbruket er dessuten for høyt når literprisen ligger på snaue 10 kroner. Heller ikke kvaliteten virket overbevisene på oss, for etter en simulert panikkbrems hørte vi en skranglelyd fra instrumentpanelet - før en stor mutter landet ved føttene våre...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer