Konklusjon og konkurrenter:

Jo tettere befolket byene er og jo tettere trafikk det blir der - jo bedre kommer slike bybiler til sin rett. Slike småbiler har vært populære i mer folkerike land - som Wagon R sitt hjemland Japan - lenge før de første bybilene kom til våre breddegrader.

Publisert

Og ennå er det ikke mange konkurrenter innenfor dette segmentet å velge mellom. Vi har en mengde små kombikupeer, men færre av disse høye, korte bybilene som Agila representerer.

Nærmeste konkurrent

Den nærmeste og mest soleklare konkurrenten, er Suzukis Wagon R. Den modellen som selges per i dag, er den "gamle" modellen. Det kommer altså en ny modell som er et resultat av samarbeiedet Opel/Suzuki - som nesten er en tro kopi til Agila. Den nye Wagon R kommer imidlertid ikke på det norske markedet før desember. Den vil da bli tilgjengelig med en 1,0-liter og en 1,3-liters motor - og i motsetning til Agila vil denne også være tilgjengelig med firehjulstrekk. Hva prisene på Suzukis bybil blir, får vi bare vente og se - men det er sagt at de vil ligge paralellt med Opel i pris. Da blir det spennende og se hvor kundene går.

Hyundai Atos

Et annet alternativ med samme fasong, er koreanske Hyundai Atos. I motsetning til Agila og Wagon R, som kun er registrert for fire personer, kan du ta med fem passasjerer i koreaneren. Den rimeligste og minst utstyrte Atos koster 102.950 kroner - den dyreste og best utstyrte koster 121.950 kroner, da med en 1,0-liters motor. Atos kan by på et godt utstyrsnivå i denne sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer