Konklusjon og konkurrenter

Uansett hvor bra Z3 2.0 har blitt, uansett hvor vanedrivende det er å lytte til de seks sylinderne jobbe og uansett hvor deilig det er å la vinden rufse i håret mens smilet knuser fluer, er 384.000 kroner mye penger. Spesielt dersom man skuler til konkurrentene.

Publisert

For BMW er slett ikke alene om å tilby små og vakre roadstere, men de er alene om å ha seks sylindre i rekker foran torpedoveggen - og er det det du er på jakt etter kan du like gjerne bla opp 384.000 kroner med en gang. For da er Z3 2.0 enerådende.

Det er den derimot ikke dersom det er følelsen av vind som passerer hårrøttene i åtti kilometer i timen du er på jakt etter. Da er utvalget større.

MX-5 og MR2 fra Japan

Og den kanskje største konkurrenten kommer fra japanske Mazda. For med MX-5 vekket Mazda igjen begjæret etter små og sportslige roadstere, og det er ikke uten grunn at MX-5 blant enkelte nærmest har en mytisk plass i bilhistorien. Riktignok er den knapt så komfortabel som Z3, men den er langt mer sportslig og ikke minst langt billigere. For mens BMW forlanger 384.000 kroner for Z3 vil ikke Mazda ha mer enn 315.000 kroner av din sparepenger for å levere ut en MX-5 Special Edition med 1,8-liters motor og 140 hester.

Toyota er et annet alternativ med livlige, og midtmotor motoriserte, MR2. Dens problem er i første rekke bagasjeplassen som knapt eksisterer. Prisen er derimot hyggelig sammenliknet med BMW; 309.300 og da er både hardtop og klimaanlegg inkludert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer