Konklusjon og konkurrenter

Etter et intenst og kjærlig forhold til GSX1300R må jeg innrømme at jeg er blitt glad i sykkelen. Men det er ikke dermed sagt at jeg anser den for å være et godt kjøp.

Det faktum at Suzuki neppe tenkte på den norske veitrafikkloven da de lanserte sin GSX1300R fremstår som selve kronargumentet for å ikke bruke nærmere en kvart million kroner på sykkelen. Hayabusa er konstruert for lynraske transportetapper på kontinentale motorveier. Dermed er det ytterst sjeldent du får utnyttet mer enn en brøkdel av sykkelens potensial her til lands.

Gjeld og misunnelige blikk

Hvis du stort sett tilbringer feriene i ”gamlelandet” vil resultatet av et Hayabusa-kjøp resultere i:

GjeldSkyhøy forsikringspremieKonstant angst for å miste førerkortetKonstant angst for å få sykkelen frastjåletMisunnelige blikk på Karl Johan og Aker Brygge

Når det er sagt skal jeg ikke underslå at å kjøre GSX1300R er synonymt med kjøreglede. Insisterer du på å kjøre det verste R-sykkelmarkedet har å tilby, har jeg ingen motforestillinger mot å anbefale Suzukis representant. Til tross for at konkurrentene finnes:

Tre lynkjappe japanere

En hard konkurrent heter Kawasaki ZX12R, og er Hayabusas overmann hva effekt angår. Kawasakien overgår også Hayabusa på pris med en prislapp på 229.900,-. Les mer om Kawasaki ZX12R 11920">her En annen djerv konkurrent finner vi i CBR 1100 XX fra Honda. Med 164 hester under tanken er den kapabel for ca. 290 km/t. Heller ingen hastighet å kimse av. Prisen er 209.900 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer