Konklusjon og konkurrenter

Rask båt betyr raske penger for kjøperen og rask gjeldsøkning for deg som kunde. Ønsker du allikevel å bruke penger på en slikt leketøy har du mange uforglemmelige timer på sjøen foran deg. Enten du velger Goldfish eller et konkurrerende merke.

Skal du kjøpe en rask sportsbåt på drøye 20 fot er alternativene mange. Her gir vi deg en smakebit av hva markedet kan tilby:

Hydrolift F-23

Seiler du noen få nautiske mil nord for Drøbak finner du Verftet til Hydrolift på Nesodden. Og nettopp Hydrolift satser på samme konsept som Goldfish – raske båter med myk gange. Mitt inntrykk er allikevel at Hydrolift rendyrker sportskonseptet sitt i høyere grad enn hva Goldfish gjør. Hvorom allting er: En Hydrolift F-23, båten som størrelsesmessig minner mest om Goldfish 21 Sport, er i dag priset til 282.678 kroner med en motor på 135 hk. En Goldfish med samme motoren vil koste deg 303.800 kroner.

Ibiza 20 Sport

Litt mindre er Ibiza 20 Sport, som også regnes som en sportslig kvalitetsbåt. Båten koster 159.000 kroner og tåler en motor opp til 150 hk. Da ikke Ibizabåtene leveres med et bestemt motormerke foreligger det ingen veiledende priser for båt med motor. En ringerunde fortalte oss allikevel at prisen begynner på rundt 290.000 kroner hvis du velger den kraftigste motoren.

Bayliner Capri 2052

Amerikanske Bayliner har også levert sitt bidrag: Capri 2052, en daycruiser som under test nesten klarte de 50 magiske knopene. Her får du i tillegg overnattingsmuligheter med på kjøpet. Prisen for en LX utgave (svært godt utstyrt båt) begynner på 299.000 med et hekkaggregat på 135 hestekrefter. Mer om Capri 2052 kan du imidlertid lese 10464">her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer