Konklusjon og konkurrenter

Å bla opp 352.000 kroner av lommeboken er en stor investering for de fleste av oss. Er en båt med et så begrenset brukspotensial som Capri 2052 LX en god investering?

For å ikke tråkke noen på tærne: Det finnes like mange svar på dette spørsmålet som det finnes lesere av denne artikkelen. Men mitt svar er et ubetinget nei - og argumentene er flere.

Trangt og klaustrofobisk

La det ikke være en hemmelighet at undertegnede har svært liten sans for små Daycruisere som har presset en klaustrofobisk kabin inn i konstruksjonen. Kabinen vil jeg helst ikke sette min fot inn i, enda mindre sove i. Oppholder du deg i frisk sjøluft er det en skam at den overnevnte vederstyggeligheten skal spise opp store deler av det knappe arealet kundene må betale tusenvis av kroner for. Kabinrommet kunne heller vært utnyttet som stuveplass eller andre fasiliteter. Blant annet kunne Bayliner med fordel servert oss mer enn seks sitteplasser all den tid båten er registrert for åtte personer.

Min andre innvending mot Capri 2052 LX er at jeg er usikker på om prisen avspeiler seg i kvalitet. I en båt til over 300.000 skal ikke et sete bryte sammen eller skruer løsne under en testkjøring.

Sterk dollar, dyr båt

Daycruisere med overnattingsmuligheter er et konsept amerikanerne har trykket til sitt bryst. Følgelig er mange av båtene i denne klassen produsert på den andre siden av Atlanteren. En dollarpris på over ni kroner gjør noe med prisen på amerikanske båter, de blir kort og godt dyrere for den norske forbrukeren. Derfor burde man kanskje vende blikket mot vår hjemlig kyst hvis man ønsker å bruke penger på en ”overnighter”?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer