Konklusjon og konkurrenter

Vi nevnte innledningsvis at det er tøff konkurranse i dette nokså lille segmentet av markedet. Og har du 750.000 å slå i bordet med, kan du velge på øverste hylle.

Publisert

Det nyeste tilskuddet på stammen er Audi Allroad, som heller ikke har kommet til Norge ennå. Vi har imidlertid 10088">prøvekjørt bilen under lanseringen i Østerrike.

Audi Allroad

Audi Allroad har avanserte løsninger og høyere profil enn Lexus hva teknikk angår. Og med variabel bakkeklaring og lavgir (på manuell girkasse), skal Audi Allroad faktisk kunne takle terreng og landeveiskjøring vel så bra -- og kanskje bedre -- enn Lexus RX300. Men Audien koster også flesk, med 2,7-liters biturbo og 250 hk starter prisen på 735.000 kroner, med tilsvarende utstyr som RX'en blir den nok et par hakk dyrere.

BMW X5

X5 er i skrivende stund fortsatt et nokså ubeskrevet blad for oss, men bilen har kommet til Norge og en prøvekjøring er rett rundt hjørnet. I konsept minner denne bilen mye om Lexus RX300, og prisen er nokså lik. Men BMW'en er både høyere og lengre, men ikke bredere enn RX300.

Med skinnseter og annet snadderutstyr som er standard i RX300, tipper vi at BMW'en blir rundt 50.000 kroner dyrere enn Lexus. Ikke mye, og det er nettopp BMW Lexus har utpekt som sin hovedkonkurrent. Det er duket for en spennende duell…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer