Konklusjon og konkurrenter:

Kombikupeer: Det er mange om beinet i denne klassen. Seat har solgt noen flere av sin Ibiza i år enn i fjor, men likevel blir de grundig forbigått av både VW Golf, Polo, Peugeot 206 og en mengde andre kombikupeer.

Publisert

Listen er lang over konkurrenter i denne klassen. Bare innenfor Volkswagen-familien er valgene mange - og vi tør si: produktene ikke så veldig forskjellige. En 3-dørs Ibiza 1.6 Sport koster 186.800 kroner. Med klimaanlegg som var ekstrautstyr i vår testbil, er prisen oppe i 197.600 kroner. Hva annet kan du få for 200.000 kroner, og må det koste så mye i det hele tatt?

Bestselgeren

Golf har lenge vært - og er fortsatt bestselgeren i denne klassen. Denne fås med akkurat den samme motoren som vår testbil hadde - en 1,6-liter med 100 hestekrefter. Golfen er altså rundt 30 centimeter lengre enn Ibiza, og har et bagasjerom som rommer 80 liter mer bagasje enn spanjolen. I utstyrsnivå Comfortline inngår blant annet klimaanlegg og noe mer sikkerhetsutstyr - og den koster 209.410 kroner. Ikke mye mer enn Seaten.

Rommelig, rimeligere Polo

Polo er litt mindre enn Ibiza, og med en 1,4-liters motor med 100 hestekrefter er den også ørlite grann raskere enn sin spanske bror: Polo bruker 10,4 sekunder fra 0-100 kilometer i timen, mens Ibiza bruker 10,7 sekunder. Polo Comfortline med klimaanlegg koster 190.770 kroner - og er ellers ganske lik Ibiza Sport i utstyrsnivå. Bagasjeromsforskjellen er ubetydelig med baksetet i bruk, og med bakseteryggen nedfelt rommer faktisk Polo mer - 975 liter mot spanjolens 782.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer