Konklusjon og konkurrenter

I forhold til sedanutgaven av BMW 328, er stasjonsvognen 15.000 kroner dyrere. Vår vurdering er at pristillegget ikke er avskrekkende.

Publisert

Faktisk vil vi hevde at du får mye for pengene. Det fleksible, lagdelte bagasjerommet, bagasjeromsskilleren med flere funksjoner, gode festeanordninger og fin fleksibilitet -- joda, BMW går foran med et godt eksempel på hvordan fleksibilitet og smarte løsninger også kan tilpasses et "vanlig" stasjonsvognkarosseri.

Men selv om prispåslaget på 15.000 kroner ikke er mye, så er prislappen på 556.000 kroner dryg nok.

Sportslig Audi

Med samme beløp som grunnversjonen av BMW 328iA Touring koster, kan du nemlig kjøpe deg en Audi A4 2.8 Avant med Quattro og Tiptronic -- og likevel ha en tusenlapp til overs. Den blir hakket tregere enn BMW'en fra 0 - 100 km/t, men så var det Quattro, da. Det blir 3-serien også utstyrt med etter hvert, men hva prislappen på dette blir er ikke klart ennå.

Greier du deg med "bare" fremhjulsdrift på A4 (og det vil man vel egentlig ikke), sparer du adskillige tusenlapper, den koster 511.500 kroner i grunnversjon.

Ekslusiv Mercedes

Har du mer penger du ønsker å kvitte deg med, tilbyr Mercedes en C280 Touring til stive 604.000 kroner. Men da er det noe mer grunnutstyr enn hos konkurrentene og noe mer plass i bagasjerommet. Disse bilene kommer kanskje på "billigsalg" nå som Mercedes oppgradere sin C-klasse i løpet av året? Neppe -- i alle fall ikke i år, siden stasjonsvognutgaven av C-klassen neppe lanseres før 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer