Konklusjon og konkurrenter

Småbilklassen er og blir en meget sterkt konkurranseutsatt gruppe biler, og jo mer motor, jo klarere blir forskjellene…

Publisert

Skjønt småbiler og småbiler -- etter hvert har den innvendige plassutnyttelsen blitt så vidt god at mange av disse bilene er nokså store.

Fiat Punto 80

Fiat lager langt bedre biler enn mange tror, og Punto slår Yaris på komfort - om enn ikke fullstendig på plass. Punto er en frisk liten skapning som er kjapp på veien, og du kan lese mer om bilen i 7870">vår test av Punto.

Opel Corsa 1.4 16V

Skal det gå så fort som mulig, er Opel Corsa et godt alternativ. Denne bilen har både mer effekt og dreiemoment enn Yaris 1.3 -- men er også vesentlig mer trang. Vi har ikke testet Corsa 1.4 (som koster 6.000 mindre enn Yaris), derimot har vi testet 94">Corsa 1.0.

Peugeot 1.6 XS

Avansert motorteknikk er ikke det man vanligvis forbinder med PSA-gruppens småbiler, men effektiviteten er det lite å utsette på. 206 med 1,6-liters motor er mer enn nok, ikke minst fordi dreiemoemtet er sterke 135 Nm. Plass er derimot ikke 206 sin sterkeste side.Du finner en test av 206 1.4 på 2153">denne lenken.

Skoda Fabia 1.6

Sist ankomne i småbilklassen, Skoda Fabia, byr på velkjente VW-løsninger kombinert med friskt design og god plass. Ikke like fleksibel som Yaris, men bare 3.000 kroner dyrere og vesentlig raskere, er Skoda Fabia 1.6 med 101 hk.Du finner en test av Fabia 1.4 med 68 hk på 8093">denne lenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer