Konklusjon og konkurrenter

Fiat Punto med det kraftigste motoralternativet koster 157.900 kroner. Er det verdt pengene, eller får du bedre valuta for beløpet andre steder?

Publisert

Vår testbil hadde altså det kraftigste motoralternativet med 80 hestekrefter, og utstyrsnivå ELX -- som for øvrig er eneste utstyrsnivå for 5-dørsutgaven. En mer detaljert liste over utstyr finner du under lenken 7879">utstyr og ytelser. Du får også den spesielle City Servo-funksjonen, kjørecomputer som gir deg data som bensinforbruk, rekkevidde, gjennomsnittshastighet og tid kjørt fra du startet motoren. Punto har også en "følg-meg-hjem"-funksjon, som lar hovedlysene stå på i opp til fem minutter etter at du har lukke og låst bilen.

Men hva kan du få andre steder?

Renault Clio

For 7.000 kroner mer får du en Renault Clio 1,4 RT, som altså koster 164.900 kroner. Du dår da en 1,4-liters motor med 75 hestekrefter. Sikkerhetsnivået på Clio er likt med Punto: også i franskmannen får du fem 3-punktsseler, fire kollisjonsputer og fem hodestøtter. Utstyrsnivået ellers er ganske likt, men i Clio får du i tillegg elektrisk justerbare speil og dobbelt så lange serviceintervaller som i Punto: hver 40.000 kilometer for franskmannen mot 20.000 for italieneren. Kun ett års lakkgaranti på Clio, mot tre år for Punto. Bagasjerommet i Clio rommer imidlertid 32 liter mindre enn Punto, og Clio er litt tregere enn Punto: 12,1 sekunder bruker Clio fra 0-100 kilometer i timen, mens Punto bruker 11,4. Vi har også testet Renault Clio RN med 1,1-liters motor, som du kan lese 2308">her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer