Konklusjon og konkurrenter

Vi roser altså Renault Megane Scénic opp i skyene - men likevel vil vi fraråde deg fra å kjøpe en. I alle fall med den sterkeste motoren.

Publisert

For hvem trenger egentlig en Megane ScenicScénic med 140 hestekrefter, når det finnes en utgave med 110 mer enn villige gamper under panseret?

140 hester koster

I akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen skiller det ett skarve sekund - og om toppfarten er 196 eller 185 kilometer i timen spiller vel også mindre rolle. Men det finnes unntak, for dersom du regner med at du vil komme til å utnytte Scénic sin lasteevne fullt ut kan det forsvares å legge de ekstra 50.000 kronene på bordet, nettopp fordi det nok er litt bedre seigdragningsevne i den største motoren.

For oss vanlige som ikke trenger å drasse rundt på en masse bagasje til enhver tid, vil det imidlertid holde med den mindre motoren på 110 hester. At du får litt mindre utstyr, og som sagt noe mindre effekt, glemmes fort når du tenker på prisen. Scénic RXI - med 140 hk - koster nemlig 274.900 kroner, mens utgaven med 110 hester og utstyrsnivå RXE har en pris på 229.900 kroner.

Mange konkurrenter

Dersom man bare ser på ytelse er det ingen som kan konkurrere med Renault Megane Scénic RXI, men medaljens bakside er at bilen er langt dyrere enn sine mer motorsvake konkurrenter. For dyr spør du oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer