Konklusjon og konkurrenter

Heller ikke en Alfa Romeo er uten konkurrenter dersom man ser helt objektivt på det. Men det er lite som er objektivt når det gjelder Alfa Romeo.

Publisert

Mercedes E-klasse, Audi A6, BMW 5-serie, Saab 9-5 og Volvo S80. Jo da, det er et felt med svært gode konkurrenter Alfa Romeo møter på vei til kjøpernes hjerter. Likevel faller de fleste fra når man begynner å se på egenskaper.

For mye gubbe og for lite dynamikk

For en som vurderer Alfa Romeo 166, vil neppe Mercedes E-klasse være et aktuelt alternativ. Det blir for mye gubbe, og for lite dynamikk. Også Volvo S80 lider den skjebnen når den blir satt opp mot vår fyrrige italiener - trass i at S80 2.0T med 180 hester og en prislapp på 449.900 kroner, koster hele 76.000 kroner mindre enn de 525.900 kronene Alfa Romeo forlanger for sin 166 2.5 V6 med automat og skinninteriør som standard.

Audi, Saab og BMW

Dermed står vi igjen med Audi A6 2,4 Tiptronic til 440.800 kroner, Saab 9-5 2,3 T med automat og en prislapp på 461.600 kroner, og BMW 528iA.

Både Audi og Saab er rimeligere enn Alfa Romeo 166 - trass i sammenliknbare ytelser. Likevel føler vi at Audi A6 ikke når helt opp. For på samme måte som med Mercedes og Volvo blir det for mye komfort i A6. Det gjør det også i Saab 9-5, men den redder seg til dels på at den er et langt mer individuelt valg enn Audi A6.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer