Konklusjon og konkurrenter

Gjennom denne testen har vi fått bekreftet at VW Passat har plass, komfort, kjøreegenskaper og ytelser. Men er den uovervinnelig?

Publisert

Vår testbil med en 1,8-liters bensinmotor med 150 hestekrefter og høyeste utstyrnivå, koster 302.700 kroner. Hvilke alternativer finner vi på det norske markedet?

Passat gunstigere enn Audi A4

Vi kommer ikke utenom å nevne slektningen Audi A4. Passat har arvet en del fra den noe mer høyt ansette og høyere prisede A4 -- blant annet er hjuloppheng og understellet det samme. A4 er også tilgjengelig med den samme 1,8-liters bensinmotoren som satt i vår testbil, men siden A4 er litt mindre og lettere enn Passaten, er den raskere i avtrekkeren. A4 1.8 5VT koster 326.600 kroner. Du må da betale tillegg dersom du ønsker skinninteriør, noe som inngår i prisen for Passaten. Dette koster 21.000 kroner, slik at A4 kommer opp i en pris på 347.600 kroner. Valget burde være enkelt. Vi har testet A4 1,8T Quattro, som du 3543">finner her.

Toyota Avensis koster mindre

Toyota Avensis er et rimeligere alternativ. En Avensis med 2,0-liters motor, 128 hestekrefter og en akselerasjonstid på 9,3 sekunder fra 0-100 kilometer i timen -- som er 0,4 sekunder seinere enn Passaten -- koster 273.800 kroner med utstyrnivå Sol. I motsetning til i Passat, får du da i Avensis fem 3-punktsseler, seks kollisjonsputer, fem hodestøtter, aluminiumsfelger og serviceintervaller per 30.000 kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer