Konklusjon og konkurrenter

Selv om girsystemet i Alfa 156 er unikt, er den ikke uten konkurrenter.

Publisert

Mend et finnes nokså få familiesedaner som med rette kan kalles sportslige, i alle fall når du skal holde prislappen under 350.000 kroner. Vi har plukket frem samtlige.

Audi A4 1.8T

A4 finnes i flere varianter, men skal du holde deg under 350.000 kroner kan du få en Audi A4 1.8T med tiptronic. Her får du i basisversjon noe minder komfort- og sportsutstyr enn på Alfa 156, som i motsetning til Audi har sportsunderstell og skinnbekledde sportsseter inkludert i prisen.

Og selv om det er lite å utsette på Audi A4 sine kjøreegenskaper, er den på langt nær så sportslig anlagt som 156 2.0 Selespeed. Men bruktbilprisene holder seg nok på et bedre nivå -- Audi A4 er fortsatt et tryggere kjøp.

Lexus IS200

Lexus IS 200 er nær komplett utstyrt og sportslig som bare det -- og prislappen ligger hårfint under grensen -- IS200 koster 249.900 med 6-trinns girkasse. Dens kjøreegenskaper er litt mer presise enn på Alfa -- tror vi -- og det er i hvert fall hevet over tvil at IS200 er en kvalitetsmessig bedre bil enn Alfa 156. Riktignok har Alfa blitt flinkere med årene, og finishen på vår testbil var meget god. Likevel fant vi noen småfeil på vår bil, som bare hadde kjørt 7.500 kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer