Konklusjon og konkurrenter

Det er absolutt ikke noe usmak på å gli av gårde i en Mitsubishi Galant. Den er komfortabel, stillegående og behagelig å kjøre. Den utstråler dessuten en god porsjon kvalitet og -- i alle fall med det utstyrsnivå som var i vår testbil -- et aldri så lite touch av luksus.

Publisert

Men alt dette kommer selvsagt ikke gratis. Galant stasjonsvogn 2,4 GDI GLS uten ekstrautstyr koster 363.900 kroner. Vår testbil, med skinninteriør og klimaanlegg som var ekstrautstyr, kostet 397.900 kroner. Ytterligere tillegg i prisen kommer da for radio/CD-spiller. Hvordan kommer Galant ut med tanke på pris og utstyr i forhold til andre konkurrenter på markedet?

V70

Volvo V70 2,4 S Automat er veldig lik Galant hva gjelder både utstyr og motorytelser. Også denne har en 2,4-liters motor, med 140 hk mot Galant sine 150 hestekrefter. Utstyrsmessig er de i all hovedsak like -- men Volvo har klimaanlegget innbakt i prisen, som er 394.900 kroner. Volvo V70 er en av få konkurrenter som i likhet med Galant har hastighetskontroll innbakt i prisen.

Audi A6 og Opel Omega

Audi og Opel har et par konkurrenter med omtrent samme utstyrsnivå som Galant.

Audi A6 1,8 5VT har i tillegg til det øvrige utstyr som du også får i Galant, klimaanlegg som standard. Den har en noe mindre motor, men med turbo har den omtrent samme ytelser -- ja den akselerer endog rundt 1,5 sekunder raskere fra 0-100 kilometer i timen enn hva Galant gjør. Audi A6 har imidlertid manuelt gir, og prisen er 370.900 kroner. Med automatgir og Tiptronic-funksjon koster Audi A6 1.8T 396.280 kroner, og er bare 0,4 sekunder raskere fra 0 - 100 km/t enn vår test-Galant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer