Konklusjon og konkurrenter

Noen billig bil er Volvo S80 2,4 S automat ikke. Grunnprisen er nemlig stive 434.900 kroner, og det blir fort mer dersom du vil ha litt utstyr å kose deg med...

Publisert

Både Audi A6 1.8T Tiptronic og BMW 520i A er billigere enn Volvo S80. Og størst forskjell er det ned til A6. Hele 60.000 kroner skiller det - og grunnen er at A6 1.8T Tiptronic straffes mindre av avgifter med tanke på lavere slagvolum. Sammenlikner man imidlertid de to motorene ser man raskt at Audi motoren er sterkest, for mens S80 2.4 S disponerer 140 hester kan A6 1.8T skryte av 150 hestekrefter. Vel blir A6 slått hva gjelder dreiemoment (220 Nm vs. 210 Nm), men det har egentlig liten praktisk betydning. For maksimalt dreiemoment kommer langt tidligere på A6 enn hva det gjør på S80.

BMW 520i A har også sammenliknbare ytelser med S80, selv om det skiller 30 Nm i dreiemoment - og det er i BMW sitt disfavør.

BMW og Audi

Trass i at både BMW og Audi plasserer seg i storbilklassen har de helt andre karakterer enn S80. For både BMW og Audi er biler som nok henvender seg til de sportslig innstilte. Det gjør ikke S80.

Slik sett blir S80 valget dersom du utelukkende er på utkikk etter komfort, mens både BMW 520i A og Audi A6 1.8T Tiptronic nok utgjør bedre alternativer hvis en kombinasjon mellom komfort og sportslighet er foretrukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer