Konklusjon og konkurrenter

Med en utsalgspris på 527.600 kroner er 9-3 Viggen slett ikke noen billig bil, men utstyrslisten er lang.

Publisert

Man skal slett ikke klage på utstyrsnivået i 9-3 Viggen, her finner man skinn, elektriske justerbare seter, kjørekomputer, klimaanlegg og alskens snadder - men vi savner anti-spinn, som heller ikke kan leveres som ekstrautstyr.

Hard konkurranse

Saab 9-3 Viggen kan ha så mye utstyr den bare vil, men sannheten er at bilen blir for dyr sammenliknet med konkurrentene. For er det en sportstourer du er på jakt etter, kan du like gjerne gjøre det skikkelig - og spare penger i prosessen.

Honda Accord Type-R koster 448.400 kroner og byr på langt mer kjøreglede enn hva Viggen noen sinne vil kunne levere – særlig i forhold til norske veier. Komfort gir Viggen visst, men den billigere BMW 328i, som koster 509.000 kroner, gir mer komfort for pengene dine.

Og bare for å besegle skjebnen til 9-3 Viggen kan Audi levere en kombinasjon av sportslighet og komfort, men plusser på firehjulstrekk, for 499.600 kroner i A4 2.8 Quattro.

Den beste 9-3?

Dermed skulle det bare gjenstå å besvare spørsmålet vi innledet artikkelen med, nemlig om 9-3 Viggen er den beste 9-3. Svaret er vel i og for seg gitt, for en overmotorisert bil er slett ikke noen bra bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer