Konklusjon og konkurrenter

Innledningsvis nevnte vi at Celica har svært sterke konkurrenter, og stilte oss spørsmålet¨om en Celica virkelig kan hamle opp med tyske og amerikanske konkurrenter. Det kan den.

Publisert

For Audi 2.5 cab, BMW 320 og Chrysler Stratus er og blir i første rekke “Cruiser-cabrioleter” – biler som i første rekke er lekre å se til. Men ingen av dem er spesielt kjappe eller sportslige. Celica Cabriolet byr jo likvel på gode cruiser-egenskaper, men er i tillegg en av de mest sportslige 4-seters cabrioletene du finner som koster under en halv million kroner.

Men – om Celica kan gi deg den samme status som disse tre, er en helt annen sak. Vi stiller også spørsmålstegn ved hvorvidt Celica i tilstrekkelig grad har utseendet med seg for å forsvare en plass blant disse konkurrentene.

Svensk sportsbil uten topp

Skal du ha en cabriolet som koster under en halv million kroner, og som i tillegg har sportslige kjøreegenskaper, er Saab 9-3 2.0T et aktuelt alternativ. Den er den eneste av de vi har nevnt som konkurrenter som byr på akselerasjonstider fra 0 – 100 km/t på mindre enn 10 sekunder.

Likevel er det bare status og lekre linjer Saab-cabrioleten kan vise til sammenlignet med Celica cabriolet. På veien er den ikke i nærheten av å ha Celicas eminente kjøreegenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.