Konklusjon og konkurrenter

Ved å hekte to ekstra dører på A3ens karosseri har bilen blitt en farlig konkurrent til Volkswagen Golf. Men hvor farlig?

Publisert

Det er ikke tvil om at Audi A3 har tjent på sine to ekstra dører. For plutselig har en helt ny kundegruppe åpnet seg for de fire ringer. Det er utvilsom mange i dag som kjører rundt i Volkswagen Golf men som heller ville ha valgt Audi A3 dersom den hadde hatt de ekstra dørene.

A3; en diskre GTi

For det er vel nettopp Volkswagen Golf som blir A3 sin største konkurrent - eller omvendt. Og Golfen det er naturlig å sammenlikne vår testbil med heter GTi. Prismessig kommer Audien best ut av duellen. For mens Golfen koster 273.950 kroner, må du ikke ut mer mer enn 269.110 kroner for Audien. Riktignok har Golfen noe mer utstyr – blant annet er soltak til rundt 10.000 kroner standardutstyr i Golf GTI. Men plassmessig er de to bilene nærmest som to dråper vann, og det er neppe noen tvil om at Audi A3 besitter mer prestisje enn Golf. For mange vil det også telle i Audiens favør at den er mer diskré enn hva GTi utgaven av Golf er. Motorene i de to er like, men Audien leder med en skotupp på sprinten fra 0 - 100 kilometer i timen.

Hvem av de to du velger blir uansett en smaksak; enten faller du for den barske GTien fra Volkswagen, eller den mer diskrete Audien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.