Konklusjon og konkurrenter

Har Peugeot 206 GTi blitt for rund i kantene? Mangler den råskapen som en ekte GTi skal ha, og hvordan greier den seg i konkurranse med andre GTi biler?

Publisert

Den er nok ikke fullt så rampete som det Peugeot 205 GTi var, og det er egentlig like greit. For dersom man sammenlikner de to er det helt tydelig at Peugeoten med nummer 206 og bokstavkombinasjonen GTi har blitt mer voksen.

Krøllede munnviker, av glede

Fortsatt leverer imidlertid bilen kjøreglede som få kan matche. For med små ytre mål, en smidig motor - vi ville gjærne hatt litt mer effekt - og kjøreegenskaper som en forvokst Go-Kart er det ikke rart at munnvikene krøller seg ukontrollert av glede når man ferdes langs veier som de fleste kun ser på som forstyrrende streker på kartet.

Vellykket

Peugeot 206 GTi koster 254.000 kroner, eller 249.900 kroner i Business-versjon. Kun en GTi-bil er rimeligere, nemlig Seat Ibiza Cupra. Den koster 233.500 kroner, og har 150 hestekrefter. Likevel er 206 noen tiendeler raskere fra 0-100 kilometer i timen. Det er imidlertid ikke det største problemet til Ibiza Cupra. For bilen har hengt med i mange år og begynner etterhvert å bli gammel. Seat har da også vist neste generasjon av Ibiza, som er rett rundt hjørnet.

Mer konkurranse får 206 GTi av Volkswagen Golf GTi og Citroen Xsara VTS. Golfen koster snaue 15.000 kroner mer enn franskmannen, mens Xsara blir drøye 25.000 kroner dyrere. Felles for de begge er imidlertid at de er større enn 206 og dermed er mer egnet som familiebiler, mens 206 GTi nok er den beste GTi-bilen av de tre

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.