Konklusjon og konkurrenter

Med 2,5 liters motor og prislapp på den riktige siden av en halv million kroner, er Ford Cougar inne på et begrenset marked med få konkurrenter. Men tåler den konkurransen fra de få som er der?

Publisert

I første rekke skal Cougar ta opp komapen mot Ford Mondeo 2.5 Ghia Lux. Denne bilen har så å si identiske ytelser, og tilbyr familiemoren eller -faren som ønsker deg en sportslig bil uten å stikke seg frem et godt alternativ.

Cougar står seg mot Mondeo, prisdifferansen er bare knappe 40.000 kroner, og det må man være villig til å betale for et usedvanlig design, samt noe mer utstyr enn hva du finner på Monde 2.5 Ghia.

Fransk løve mot tysk katt

Peugeot 406 Coupe er sannsynligvis den av sportskupéene de fleste kan enes om er en designperle. Men lekkert design signert Pininfarina kan ikke skjule det faktum at Peugeot’en er alt for dyr, motormessig havner den dessuten midt mellom 2 stoler med sin 2-liters rekkefirer på 135 hk og 3-liters V-6’en med 190 hk.

Sammenligner vi 2-litrene, koster Cougar 342.900, mens 406 koster 352.400. Her får smak og behag avgjøre, men vår mening er nå en gang at 406’en er verdt de ekstra kronene. Pininfarina-designet har en mer tidløs eleganse over seg enn Ford’s “nyveiv”-look, som godt kan gå av moten om et par år. Eller om et halvt år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.