Konklusjon og konkurrenter

Konkurrentene er både vakrere og dyrere med sammenliknbare motorer. Er Berlingo det perfekte valget for familier med avkom?

Publisert

Citroën Berlingo er en fornuftig bil. Den har masse plass, fullt av smårom og andre praktiske løsninger - samtidig som den har et utseende som neppe kan kalles banebrytende eller spennende. Slik må det imidlertid være, og det er da også helt greit. For Berlingo henvender seg i første rekke til de som setter plass, komfort og smarte løsninger foran estetikk, hestekrefter og hvor høy belastning av G bilen tåler sideveis før dekkene begynner å jamre.

Ingen outsider

Med motoren på 1,8 liter under panseret, og skyvedøren som letter adgangen til baksetet betraktelig, er Berlingo slett ikke noen outsider - noe prisen på 185.900 kroner såvisst bidrar til. På startstreken sammen med Berlingo står imidlertid sterke, og kanskje mer elegante, utøvere - men ingen som har bedre plass. Dyrere er de også.

For Renault Megane Scenic koster 199.000 kroner, og kan slett ikke hamle opp med plassen til Berlingoen. Fordelen til Scenic er at den er litt mer fleksibel enn Berlingoen, og definitivt ett par hakk vakrere.

Mitsubishi Space Star, er et annet alternativ. Men skal du ha den bilen med en 1,8-liters motor er prisdifferansen drøye 30.000 kroner - og det begynner å bli i drøyeste laget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.