Konklusjon og konkurrenter

Med en prislapp på 1.402.600 kroner er Mercedes-Benz S500 en av Norges dyreste biler. Er den verd det?

Publisert

Å legge snaut 1,5 millioner kroner på bordet for en bil grenser til å bli kvalifisert for opphold blant profesjonelle, men det er liten tvil om at S-klasse nok er en av verdens aller beste biler.

Trenger man en S500

Den har en kjørekomfort som mangler sidestykke, den har kjøreegenskaper i toppklasse og en motor som er nytelsen selv, men det koster. Og spørsmålet er om man trenger den store motoren. For man kan fort spare 400.000 kroner ved å velge en S320. Vel bruker den snaue to sekunder lengre fra 0 til 100 kilometer i timen, og toppfarten er bare 240 kilometer i timen mot S500 sine 250. Men vi bor da tross alt i Norge, hvor toppfarten likevel ikke får lov til å overskride de 90..

Riktigere signaler

Det er vel bare å se i øynene at hverken Audi med sin A8, BMW med sin 7-serie eller Jaguar med sin Daimler Super V8 nok ikke har så mye å stille opp med mot S500 dersom man ser på de kalde fakta. Men å kjøpe bil i denne prisklassen dreier seg om så mye mer enn kalde fakta, det dreier seg om hvilke signaler man ønsker å sende ut. Og den nye S-klassen sender så definitivt ut langt mer riktige signaler enn den forrige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.