Konklusjon og konkurrenter

Jeep Grand Cherokee har harde konkurrenter. Greier den brasene, og hva blir vår konklusjon?

Publisert

Jeep Grand Cherokee overbeviser med sin råsterke V8 bensinmotor, og sin fleksible turbodiesel. Bilen byr dessuten på masser av plass, sammen med nydelig kjørekomfort og komfortable forseter. Minus i margen får den for høyt forbruk, spesielt V8 utgaven, de ukomfortable baksetene og styringen som gir alt for lite tilbakemeldinger.

Toppmodellen av Jeep Grand Cherokee V8 Limitied koster som personbil 885.200 kroner. Det er drøye 100.000 kroner mindre enn Range Rover 4.6 HSE og Toyota Land Cruiser LC100, men dette er biler som er noe større enn Jeepen. Likevel er de sammenliknbare dersom man ser på motorstørrelse og ytelser.

En mer rettferdig sammenlikning blir det da å sammenlikne Grand Cherokee TD mot den nye Land Rover Discovery TD5. I den kampen taper Jeep priskrigen så det suser, for toppmodellen av Discovery, ES, koster 509.000 kroner mens Jeepen koster stive 651.100 kroner.

All fornuft tilsier at det kloke valg er utgaven med turbodiesel, ikke bare koster den drøye 200.000 kroner mindre enn utgaven med V8 motor - den er heller ikke så hensynsløs med tanke på at oljeressursene tross alt er begrensede. Og utstyrsnivået er det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.