Konklusjon og konkurrenter

Med Yaris har Toyota laget en fornuftig og velkjørende småbil, men sammenliknet med konkurrentene er den kanskje litt dyr.

Publisert

Det er liten tvil om at Toyota har tenkt når de utviklet Yaris, og det er da heller ikke mye å sette fingeren på. I utgangspunktet skulle man tro at den lille motoren på en liter ville ha sin fulle hyre med å slepe rundt på Yarisen, men faktum er at bilen slett ikke virker undermotorisert.

Sammen med en presis styring og forutsigbare, trygge, kjøreegenskaper blir Yaris er en underholdende bil.

Venn med byen

I bytrafikk passer dessuten bilen perfekt. Man sitter relativt høyt og har god oversikt, det gjør bilen lett å beregne - med Yarisens beskjedne ytre mål sier det seg selv at det er uproblematisk å tre bilen gjennom trange, trafikkerte, bygater.

Fleksibiliteten ved at man kan forskyve baksetet gjør dessuten at man lett kan øke bagasjeplassen dersom man trenger ekstra plass til bagasjen - eneste ulempen med systemet er at det går på bekostning av plassen i baksetet når man skyver sitteputen frem.

Alt har sin pris

Noen utpreget billig småbil er likevel ikke Yaris. For vår utgave kostet 146.000 kroner, og sammenliknet med konkurrentene blir det kanskje i dyreste laget - selv om Yarisen har et langt høyere utstyrsnivå – og bedre plassutnyttelse. Til sammenlikning koster en Opel Corsa 1.0 12V 128.100 kroner - nesten 20.000 kroner mindre enn hva du må klaske i bordet for å erverve en Yaris. Sammenlikner man imidlertid Yaris med Peugoet 206 og Renault Clio blir differansen mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer