Konklusjon og konkurrenter

Med 1,9 liters slagvolum, men beskjeden ytelse blir det litt vrient å plassere BMW 316 mot verdige konkurrenter.

Publisert

Prismessig er de nærmeste konkurrentene Audi A4 1.8 og Mercedes C180, som begge har en prislapp rett på den riktige siden av 300.000 kroners-merket.

Er det sportslige kjøreegenskaper du er på jakt etter, har Audi tilsynelatende det friskeste alternativet. A4 1.8 er vesentlig raskere fra stillestående enn de to andre tyskerne (10,5 sekunder fra 0 - 100 km/t mot ca. 12,5 for de to andre). men du skal selvfølgelig ikke se deg blind på akselerasjonstallene fra stillestående alene, bilens fleksibilitet og akselerasjon i fart er vel så viktig.

Og gearkassen i Audien -- spesielt på de høyeste girene -- har lengre utvekslinger, med det resultat at topphastigheten øker, mens fleksibiliteten og akselerasjonen i fart blir dårligere. Hvem av bilene som vil komme sierende ut med hensyn til sportslige kjøreegenskaper vil bare en konkret sammenligningstest kunne avsløre.

Vinner på utstyr?

I "skrapet" versjon er det tildels store forskjeller i utstyrsnivået på de tre bilene. Blant annet kan BMW- og Audieiere skilte med 6 kollisjonsputer, mot Mercedes som har 4 slike. Audien har ikke elektronisk antispinnkontroll, det har derimot de to andre. Det BMW'en ikke har som de to andre har, er elektrisk justerbare speil som standardutstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer