Konklusjon og konkurrenter

Med særpreg og et spennende utseende forsvarer Saab 9-5 Estate plasseringen som en av de tyngre luksusbilene på storbilmarkedet. Men står den seg mot de argeste konkurrentene?

Publisert

Nærmest i pris kommer svenske nummer 2 -- Volvo V70 2.0 LT stasjonsvogn, som har en prislapp på 399.000 kroner i standardutgave. Det er drøye 20.000 mer enn Saab'en. Volvoen er sportsligere, med en ytelse på 13 hk mer, og adskillig mer sprut under akselerasjon.

Sikkerhetsmessig er de to bilene rimelig likt utstyrt, men Saab har aluminiumsfelger som standardutstyr, det har ikke Volvoen. Dessuten er garantibestemmelsene noe bedre hos Saab enn hos Volvo, og intervallet mellom hver service er hyppigere hos Volvo enn hos Saab. Ønsker du en mer sportslig storbil med noe bedre plass, er Volvoen det bedre valget av de to, komfort- og prismessig er Saab'en det beste alternativet.

Tysker nr. 1

Audi har også en turbomatet motor på 150 hk, men slagvolumet i Audi A6 er 200 ccm mindre enn hos Saab. Det burde gi seg utslag i en prisfordel på grunn av lavere avgifter, men den prisfordelen kan du se langt etter, Audi A6 1.8T Avant er nemlig hele 50.000 kroner dyrere enn Saab 9-5 2.0t Estate.

Av de to har Audien de beste kjøreegenskapene, men med hensyn til komfort synes vi Saab'en hevder seg bedre.. Saab'en har dessuten bedre plass, særlig i bagasjerommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer