Konklusjon og konkurrenter

Hyundai har skutt blink med sin nye Sonata, som har blitt en komfortabel og stødig storbil til en rimelig penge. Men konkurrenter har den mer enn nok av...

Publisert

På mange måter stiller Hyundai Sonata 2.0 GLS og Chrylser Stratus 2.0 Business på lik linje. (Vi testet Chrysler Stratus en uke tidligere, testen kan du lese her. Bilene er omlag like store, og koster rett under 250.000 kroner.

Felles for Stratus og Sonata er dessuten at begge to har dårlig bagasjeplass sammenlignet med andre storbiler på omtrent lik lengde, og dessuten mangler de en god del på status-siden for å ta opp konkurransen med Opel Omega, Toyota Camry, Nissan Maxima og andre storbiler i 470+ cm-klassen.

Derfor er det mer naturlig å sammenligne de to med biler i mellomklassen, så som Opel Vectra, Nissan Primera, Ford Mondeo og Toyota Avensis -- for å nevne noen.

Solid utfordrer

Og sammenlignet med flesteparten av disse bilene, står Sonata seg godt. Det viktigste er at Hyundai har greid å "bygge inn" en solid porsjon storbilfølelse i Sonata -- selv om den altså ikke er en storbil -- til det er plassen for liten.

Men komforten er svært god, bilen virker tung og solid, og har en fjæringskomfort som få av mellomklassebilene i samme prisklasse kan vise til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer