Konklusjon og konkurrenter

Den er nesten kjappest av alle som det er naturlig å sammenligne med, men likevel -- noe åpenbart valg er Saab 9-3 HT ikke.

Publisert

De mest naturlige konkurrentene å sammenligne Saab'en med, er Audi A4 1.8T 180 hk, BMW 323 og ikke minst Volvo S40 T4. Skjønt -- Saab'en er særegen med sitt Coupe-karosseri, og burde derfor kanskje sammenlignes med 406 Coupe, Volvo C70 og Mercedes CLK?

Vi velger å se bort fra Coupe-konkurrentene, som vi anser for å være mer rendyrkede Coupeer, gjerne med sitteplass til bare 4. Saab'en er mer av en normal familiebil enn en rendyrket sportscoupe.

Ugreie sammenligninger

Å velge ut en BMW å sammenligne med er ikke helt enkelt heller. Prismessig er BMW 320 mer sammenlignbar enn 323, men skal du opp i samme ytelser, er 323 den naturlige å sammenligne med. Men også denne er vrien, BMW 323 koster nær 80.000 kroner mer enn svensken, og kan likevel ikke hamle opp med den på flatmark.

Audi A4 er heller ikke helt opplagt en konkurrent til Saab 9-3. Størrelsesmessig er de like, men Audien koster 40.000 mer enn Trollhättans trykkkjempe. Toppfarten på de to bilene er likevel identisk, og med tanke på akselerasjonstider er det bare ørsmå marginer i favør svensken. En duell mellom de to bilene på landeveine ville nok sannsynligvis ikevel ha ført til tysk seier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer