Konklusjon og konkurrenter

Vi lot oss imponere av den nye Accorden, og plasserer den helt i toppen av de litt dyrere firmabilene inntil 300.000 kroner. Dette er en verdig utfordrer til Audi, BMW, Volvo og Saab!

Publisert

Den utgående modellen av Honda Accord hadde problemer med å forsvare en dryg prislapp mot de tyske konkurrentene. Slik er det ikke lenger. Vi våger sågar påstanden at Hondaen er bedre enn Audi A4, Saab 9-3 og Volvo V40 hva kjøreegenskaper og teknikk angår. Men fortsatt har Accorden en liten vei å gå for å hamle opp med BMW 3-serie, som vi fortsatt holder som det beste i klassen med hensyn til kjøreegenskaper.

I tillegg er Hondaen svært velutstyrt, den har alt som kan tenkes av komfortutstyr, men mangler for eksempel elektronisk antispinn- eller stabilitetskontroll, og en kjørekomputer som forteller litt mer enn hvor kaldt eller varmt det er ute.

Jevn konkurranse

Når det gjelder komfort og plassutnyttelse, er kampen mer ujevn mellom disse bilene. Men særlig plassutnyttelse og bagasjeromskapasitet er neppe avgjørende for folk som vurderer disse bilene opp mot hverandre. Vi setter særlig fingeren på Accordens bagasjerom, som ikke er særlig godt utnyttet med innvendige lukehenglser og svært trang passasje mellom baksete og bagasjerom.

Et av de viktigste forholdene i denne klassen er image og design, og her er det ikke mulig å kåre en vinner -- den avgjørelsen får stå opp til hver enkelt å vurdere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer