Konklusjon og konkurrenter

- Snerten bil du har, kommenterer herren idet Smarten blinker farvel til oss i det dunkelt belyste parkeringshuset. Jeg vurderte også en slik, fortsetter den middelaldrende mannen.

Publisert

- Den er ganske dyr, er den ikke, kommenterer herren som tar kontakt med oss videre. Jeg vurderte også en slik, men den er jo altfor dyr, fortsetter han. Vi kan ikke annet enn å si oss hjertens enig.

Dyr, men liten motor

Prisaspektet er vår hovedinnvendingene mot Smart. 149.900 kroner, prisen er for en Smart Pulse Cabriolet, er mye penger for to seter og en 0,6-liters motor. Man skulle jo tro at en bil med en så beskjeden motorstørrelse ville bli rimelig, siden statens avgifter dermed ikke blir så voldsomme. Men den gang ei.

Skift farge på bilen

Det du betaler for er det avanserte tekniske utstyret, som ABS og stabilitetsprogrammet Trust-Plus. Og så betaler du for designet – som er veldig spesielt og som vekker svært mye oppsikt. Smart er rimelig spesiell og ganske så unik også på andre områder, som at alle karosseri-panelene kan skiftes ut slik at du får en helt ny farge på bilen dersom du skulle ønske det. I Tyskland har man stasjoner hvor du får skiftet alle panelene på 1,5 timer, for 300-400 DM. Slike stasjoner finnes ikke i Norge per i dag.

Piggdekk? Ikke på Smart

Service og verksteder er et annet aspekt ved Smart. Serviceintervallene er på 30.000 kilometer, og dette kan du få utført i Bergen eller Oslo. Vinterdekk er et annet aspekt. Du får ikke kjøpt vinterdekk til Smart gjennom en ordinær dekkforhandler, men kun via importøren. Det er videre ikke mulig å få kjøpt piggdekk til bilen, og kun én type piggfritt. Så for de som føler de bør ha piggdekk, byr Smart på utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer