Konklusjon og konkurrenter

Av biler som er under 4 meter lange og som greier 0- 100 km/t på under 9 sekunder, er det bare de 3 bilene i vår test som er representert på dagens marked, så lenge man ser bort fra cabrioleter og langt dyrere biler. Og Mercedes A190.

Publisert

Vi tok imidlertid ikke med A190 i denne testen, siden denne ikke har en klar GTi-profil. Prislappen er også rundt 25.000 høyere enn Seat Ibiza/Peugeot 206. Du kan imidlertid lese vår test av A190 på 5647">denne lenken.

Har du bladd deg gjennom prøvekjøringen har du kanskje allerede klekket ut hvilken bil som er vår favoritt. Uansett - her er en kort oppsummering:

Testvinner plass: 1. Peugeot 206, 2. VW Polo, 3. Seat Ibiza Cupra

Testvinner komfort: 1. VW Polo, 2. Peugeot 206, 3. Seat Ibiza Cupra

Testvinner motor: 1. Seat Ibiza Cupra, 2. Peugeot 206, 3. VW Polo

Testvinner kjøreegenskaper: 1. Peugeot 206, 2. Seat Ibiza Cupra, 3 VW Polo

Testvinner pris/utstyr: 1. Seat Ibiza Cupra, 2. Seat Ibiza Cupra, 3. VW PoloTotalt: 1. Seat Ibiza Cupra, 2. Peugeot 206, 3. VW Polo

VW Polo er testens klare taper. Den har en god del stylingutstyr som gjør den lekker å se på, men bortsett fra en nokså frisk motor og et glimrende sportssete har den verken kjøreegenskapene eller motoren som skal til for å fortjene GTi-emblemet på bakdøra. Vi har en mistanke om at VW har stokket om modellbetegnelsene, at det var GLi vår testbil skulle ha hett. Luksuriøs og jålete småbil, javel. Sportslig og dynamisk småbil, nei, ikke i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer