Konklusjon og oppsummering

Lekkert utseende, gode kjøreegenskaper, fin komfort, men håpløst bagasjerom og svakt baksete er VW Lupo i et nøtteskall. Kan den ta opp kampen i den nye bybilklassen?

Publisert

Lupo med 1,4-liters motor har en prislapp på 152.140 kroner (for versjonen med 4 sitteplasser - skal du ha 3 sitteplasser i baksetet, må du legge til ytterligere en tusenlapp). Og det finnes et bredt utvalg biler som gir deg mer plass for samme sum med penger. Men Lupo'en har unektelig et design som gjør den attraktiv -- og da blir fort alternativene færre.

Ford Ka

...stiller i samme klasse. Skal vi være diplomatiske og si at Ka -- mildt sagt -- har et spesielt utseende. Skal du skille deg ut, er den i alle fall et klart alternativ, og det er langt billigere å rulle rundt som utstillingsdukke i Ka enn i Lupo, Ka koster knappe 131.000 kroner, altså 20.000 mindre enn Lupo. DinSide har testet Ka - testen finner du her.

Neste tysker ut

... er Opel Corsa, som med stylingdetaljer og frisk farge godt kan være et alternativ til Lupo. Men en 16-ventilers 1,2-liter er prislappen satt til 150.000 kroner, og bilen byr på mer enn dobbelt så stort bagasjerom som Lupo, men innvendig er det ikke rare forskjellen på de to. Likevel -- skal du ut på ferieturer holder rett og slett ikke Lupo mål, og Corsa er dermed et greit alternativ til noenlunde samme prislapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer