Konklusjon og oppsummering

Vi innrømmer gjerne at denne testduellen ble en jevnere kamp enn vi på forhånd hadde forventet. Begge bilene har sterke og svake sider, og hvem som kommer seirende ut er til syvende og sist avgjort av dine egne behov.

Publisert

Men en testvinner har vi kåret, og har du klikket deg gjennom vår sammenligningstest har du sannsynligveis greid å legge sammen 2 + 2. Her er en kort oppsummering over hvem som vant de ulike etappene:

Motor: BalenoKjøreegenskaper: ImprezaPlass: BalenoKomfort: ImprezaUtstyr: Uavgjort

Hvilke kriterier vi legger mest vekt på når vi arrangerer en sammenligningstest, avhenger av hva slags biler vi sammenligner. Disse to duellantene er typiske familiebiler, og plass får derfor en sentral rolle. I så måte har Balenoen et klart overtak.

Hvem er billigst -- over tid?

Men økonomi spiller også en vesentlig rolle. Når det gjelder bruktbilpriser, ser vi at verdifallet på de to er relativt likt, og det er svært lavt -- dette er populære biler på bruktmarkedet!

Foreløpig er Suzuki er litt for ubeskrevet blad på det norske marked til at vi kan komme med bombastiske konklusjoner om bilens vedlikeholdsutgifter over tid, men på den andre side er en ting sikkert; Subara har gjentatte ganger og i flere uavhengige undersøkelser kommet ut helt i toppen i undersøkelser om driftsutgifter -- med positivt fortegn. Subaruen er ekstremt pålitelig og billig i drift. Forskjellen i drivstoffutgifter er også liten, basert på årlig kjørelengde 15.000 km, vårt testforbruk og en bensinpris på 8,50 pr. liter, bruker Subaruen bensin for 765 kroner mer enn Suzukien...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer