Konklusjon og oppsummering

Da Stratus kom på markedet, var det få som jublet over kvalitet og finish. Men Stratus er som en årgangsvin -- den har bare blitt bedre og bedre med årene, og fremstår nå som et svært godt alternativ.

Publisert

Joda -- plastkvaliteten i dashbord og førermiljø kunne avgjort hatt et tyngre og mer ekslusivt preg, men sammensettingen av bilen virker likevel overbevisende og fast. Undertegnede skribent husker med grøss den første Stratus jeg kjørte i 1996, da virket blant annet tetningslistene i dørene tilfeldig påsatt.

Men de siste årene har dette endret seg, og i takt med bedre produksjonskvalitet har også støybildet i bilen endret seg. Nå er dette helt på linje med de fleste av konkurrentene vi nevnte i åpningsartikkelen.

Den sportslige firmabilen

Og av konkurrentene vi nevnte, er det få som kan hamle opp med Stratus hva kjøreegenskaper angår. Både styring, motor og ikkeminst gearkassen sørger for at Stratus er en svært underholdene bil å kjøre, og komforten er såpass god at det ikke er grunn til å kvie seg for en langtur.

Sportslige biler forbindes sjelden med god plass, og det er også tilfelle med Stratus -- dessverre. Særlig er det bagasjerommet som ikke holder mål, og våre forventninger til plassforholdene i en bil som er 475 cm lang er større enn hva Stratus greier å innfri!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer