Konklusjon

Det er ingen tvil om at vi ble fristet av den nye Golfen og akkurat nå er den favoritten vår i klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Likevel er det et problem med prisen. Golf koster forholdsvis mye og tar vi utgangspunkt i 1,6-literen i basisutgave (comfortline) blir den en del dyrere enn konkurrentene. Med klimaanlegg og elektronisk stabilitetsprogram koster Golf snaue 243.000 kroner. Det er for eksempel 23.000 kroner mer enn en Corolla 1.6 Sol med det samme utstyret. Corolla er for ordens skyld Norges desidert mest solgte bil i år. Det samme gjelder for 307 1.6 som faktisk koster litt under 220.000 kroner med både klimaanlegg og elektronisk stabilitetsprogram. Peugeot 307 er Norges nest mest solgte bil i år. Vi synes det er dristig og på grensen mot arroganse av Volkswagen-importøren å prise Golf så høyt.

Favoritten?

Golf koster altså 10% mer enn de argeste konkurrentene, men er best i klassen. Motorene til de to nærmeste konkurrentene er fem hestekrefter svakere, men det er knapt noe vi vektlegger i denne sammenhengen. Vi kan anbefale Golf uten problemer hvis ikke pris helt avgjørende, og din egen betalingsvilje ligger så mye høyere for en Golf. Er derimot lav pris det viktigste er de to andre de beste valgene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer