Konklusjon

Nissan Micra er morsom og billig, Skoda Fabia er fornuftig og billig.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon


Nissan Micra er en morsommere enn Skoda Fabia, men Skodaen er vår hverdagsfavoritt. Men det er bare så vidt. Fraværet av sentrallås var et større savn enn vi trodde på forhånd, og manglende fleksibilitet gjør at den over 20 centimeter kortere Micraen oppleves som nesten like stor.

Best utstyrt

En viktig komfortdetalj nå som sommeren står for tur er klimaanlegg. Dette er imidlertid ikke standard i noen av våre testbiler. Nissan Micra 1.0 Visia koster 153.900 kroner, altså uten klimaanlegg. Vår test-Skoda, en 1.2 Classic, koster i utgangspunktet 140.700 kroner. I tillegg kommer klimaanlegg og radio/CD. For tiden er det kampanjepris på klimaanlegg i Fabia til 1.900 kroner, men vanligvis må du betale en god del mer for slikt utstyr. Fabia mangler også sentrallås og elektriske vinduer.

Gammelmodig

Skoda Fabia virker nesten litt gammelmodig i en duell med Nissan Micra, det føles helt klart litt treigt å mene at Fabia ville gjort en bedre jobb i vår hverdag. Men det er de ekstra centimeterne som er avgjørende sammen med bedre seter og plass for føreren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer