Konklusjon

Vi lot oss imponere over plassutnyttelsen første gang vi testet nye Honda Civic, som blant annet byr på gedigen bakseteplass. Men dette gjelder kun 5-dørs-utgavene.

Publisert
Sist oppdatert

Civic Type R kommer kun i 3-dørs-utgave og er 15 centimeter kortere 5-dørs-utgaven. Ikke bare er det trangt å komme seg inn og ut av baksetene, men det er trangt å oppholde seg der også. I tillegg mangler hodestøtter fullstendig, noe som nærmest er en skandale i år 2002.

T Sport kommer både med 3 og 5 dører. Vi testet 5-dørs-utgaven, som byr på langt bedre bakseteplass enn Civic Type R. I tillegg er selvsagt både hodestøtter og trepunktsbelter på plass.

Bagasjeromsplassen er noe større i Civic, men forskjellen er ikke stor nok i Civics favør til at dette blir noe viktig argument.

Design

Den observante leser vil nå ha fått med seg at Honda Civic Type R og Toyota Corolla T Sport er to svært ulike biler. Og egentlig holder det med å ta en titt på de to bilene for å forstå at Honda og Toyota sikter mot ulike målgrupper.

Mens T Sport knapt er mulig å skille fra en ordinær Corolla, er det aldri noen tvil om at Type R ønsker å fremstå som noe spesielt. Type R kan nemlig skilte med både sportslige sideskjørt, modifiserte støtfangere, bakrutespoiler, tøffe 17-toms felger og røde emblemer. Type R-eiere er derfor sikret langt mer oppmerksomhet enn T Sport-eiere. Se store bilder av begge bilene her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer