Drivstoffpriser

Konkurransetilsynet: Da er den dyrest

Prisen på drivstoff skrus opp to ganger i uken. Nå har Konkurransetilsynet kartlagt det nye mønsteret i prisendringene.

SJEKK: Konkurransetilsynet har sjekket når det er billigst og dyrest. Foto: Terje Pedersen/NTB
SJEKK: Konkurransetilsynet har sjekket når det er billigst og dyrest. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange år var prisene på bensin og diesel lavest mandag og torsdag morgen. Dette mønsteret er nå brutt, men prisene går fortsatt i sykluser. Det er som oftest to prisløft i løpet av en uke, og da økes prisene over hele landet i løpet av samme dag hos alle de store kjedene.

– Prisøkningene ser ut til å skje hver tredje eller fjerde dag. De første løftene på hverdager skjer typisk rundt klokken 10, mens det skjer noe tidligere på morgenen i helgene. Prisene er på sitt laveste rett før denne prisstigningen skjer, men også i timene etterpå, før alle stasjoner har fulgt etter og også økt sine priser, sier seniorrådgiver Stig Torje Bjugn i Konkurransetilsynet.

Derfor er det svært viktig for bilistene å følge med på prisbildet i sitt nærområde og unngå å fylle tanken når pumpeprisen er på det høyeste, er rådet fra Konkurransetilsynet.

Det er relativt mye å spare på å være en bevisst forbruker. Prisene varierer gjerne med opp mot 3 kroner per liter fra topp til bunn mange steder, og i perioder kan forskjellen være mer enn dette.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer