Konkurrenter

Aprilia har utfordret sine italienske "brødre", Bimota og Ducati, men møter også konkurranse fra to av Japans "fire store".

Publisert

Vår sammenligning viser at Aprilia RSV Mille på papiret kommer svært godt ut av sammenligningen, spesielt når det kommer til pris. Kun to av syklene vi har tatt med, er rimeligere enn RSV Mille.

Bimota

Bimota DB4 har i utgangspunktet en altfor svak motor til å hevde seg i dette selskapet. Men også DB4-motoren, som er hentet fra Ducati og i motsetning til de andre er luftkjølt, er en relativt stor V-twin, 904 ccm. Og fordi DB4 kan skilte med en meget lav vekt og i dette selskapet er relativt rimelig, tar vi sykkelen med. Vi har prøvekjørt Bimota DB4, og ble dessverre ikke imponert. Testen kan du lese 12938">her.

Ducati

Også Ducati er gode på design, noe modellene 996 Biposto og 996 SPS er synlige beviser for. 996 Biposto har 112 hestekrefter og veier 198 kilo, mens storebror er slanket til 187 kilo og er utstyrt med en trimmet motor som yter 123 hk. Sistnevnte er en ren racer, og egner seg nok bedre på bane enn for langturer.

Honda

Honda VTR 1000 SP1 er ny av året, og er i likhet med RSV Mille bygget i sammenheng med Superbike-VM. Motoren yter hele 136 hestekrefter ved 9.500 o/min, men veier til gjengjeld 11 kilo mer enn RSV Mille. Med tanke på de store ressursene som er tilgjengelige for Hondas utviklingsavdeling, har vi grunn til å anta at VTR 1000 SP1 er en kvalitetssykkel. Den er imidlertid 11.000 kroner dyrere enn RSV Mille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer