Konsept-Focus i Beijing

Ford viser en sedanvariant av nye Focus i konseptform på bilutstillingen i Beijing.

Publisert
Sist oppdatert

Kina er definitivt bilmarkedet bilprodusentene posisjonerer seg for, og det er nok ikke tilfeldig at Ford velger Auto China-messen for en sniktitt på nye Focus. Det er biler utviklet av Ford i Europa som skal krige på det kinesiske markedet. Nye Ford Focus i sin endelige form vil lanseres i løpet av 2004.

Større

Nye Focus ser definitivt større ut enn dagens modell, og det er ikke særlig risikabelt å gjette at den også viser seg å være det. Bortsett fra fetteren Volvo S40 kan ikke vi huske biler som har blitt kortere i forbindelse med et modellskifte.

Trekk fra C-max har dannet grunnlaget for linjene til nye Focus, og også når det gjelder motorer og girkasser blir det nok mye likt. Det innbærer nye og sterke dieselmotorer, blant annet en 1,6-liter som leverer 109 hestekrefter og 240 Nm.

Det er flere gjenkjennelige trekk fra dagens modell, blant annet er de markerte hjulbuene beholdt. Det ser ut som nye Focus vil få trendriktige skuldre, og et panser med kraftigere profiler enn dagens modell. De enorme hjulene og eksosmunningene gjennom bakspoileren er nok dessverre et konseptbilfenomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer