Konsept-Golf lander på 99 gram

Foreløpig blir den kun vist som konseptbil, men bilen kommer i produksjon som Golf Bluemotion.

Publisert
Sist oppdatert

Bluemotion-modellen av den nye Golfen er basert på en 1,6-liters common-rail dieselmotor med 105 hestekrefter. Den skal ha et dreiemoment på 250 newtonmeter og et forbruk på lave 0,38 liter per mil. Dette resulterer i et CO2-utslipp på 99 gram per kilometer.

Vi har testkjørt dagens Golf Bluemotion og konkluderte med at den brukte lite, men også at den bråkte mye og at CO2-utslippet ikke var overbevisende lavt med tanke på at motoren har såpass lite effekt. Den har også 105 hestekrefter og er oppgitt til 119 gram CO2 per kilometer. I forhold til hva BMW leverer er ikke dette oppsiktsvekkende. BMW 118d har 119 gram fra en motor på 136 hestekrefter. (I Tyskland har denne for øvrig 143 hestekrefter og slipper også ut 119 gram per kilometer).

Ny modell

Den kommende Volkswagen Golf BlueMotion har nå fått så lite CO2-utslipp at det begynner å bli bra levert. Bluemotion-konseptet består av det samme som før: lengre girutveksling, optimalisering av motor, lav rullemotstand i dekkene og spesielle, aerodynamiske modifikasjoner.

Mer om nye Golf finner du her.

Stort bilde av ny Golf Bluemotion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer