Konseptbil: BMW i8 Spyder

Hva skjer når BMW skal lage en sportsbil for fremtiden? Svaret heter i8. Hva skjer når BMW da skal lage en sportsbil uten tak for fremtiden? De kapper taket av i8.

En vakker dag kan du helt sikkert kjøpe i8 Spyder. I dag er den bare en konseptbil.
En vakker dag kan du helt sikkert kjøpe i8 Spyder. I dag er den bare en konseptbil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilmessen i New York er i gang, og BMW har med seg et par nyvinninger på podiet. Den frekkeste kan knappest kalles en nyvinning, ettersom den er snytt ut av nesa på en annen nyvinning, nemlig i8.

Her er i3 og i8

Nå har BMW laget en roadster av i8, og vi er ikke det minste i tvil om at bilen skal ut på markedet. Det kommer antagelig til å bli en av de mest miljøvennlige roadsterne verden har sett, om vi ser bort fra den helelektriske Tesla Roadster.

Lettvekter

I likhet med sitt opphav med tak, er også i8 Spyder laget i lette materialer, og har en kropp og sjel som i stor grad består av CRP, eller CRFP, som er et like riktig navn på det lette materialet som dannes når karbonfiber smeltes inn i termoplast som armering. Utover dette består bilen også av mye aluminium.


Nærmere markedet

Det mest spennende med i8 Spyder er at den er noe mer ferdiggjort i karosseriet enn i8 med tak er. Karosseriet i Spyder er derfor med på å gi et mer riktig hint i forhold til hvordan i8 blir i sin endelige versjon. Det samme gjelder interiøret, som her har klare trekk mot det vi kan forvente av finaleversjonen.

4-serien kommer

To drivkilder

Drivlinjnen er også den samme som i i8 Coupé. En elektromotor på 131 hk driver fremhjulene, mens en tresylindret turboladet bensinmotor på 223 hk driver bakhjulene. Dette er nok til å skyve i8 Spyder fra stillestående til 100 km/t på 5 sekunder. Forbruket på doningen er oppgitt til 0,33 l/mil, og rekkevidden på strøm alene er oppgitt til 30 km.


Valgfrie løsninger

Selv om bilen har to forskjellige drivlinjer, og drift på alle fire, så er den ikke som en full firehjulstrekker å regne. Drivkreftene kan pendle til 100 prosent bakhjulsdrift, eller 100 prosent fremhjul, alt etter hvilken drivkilde som er mest lønnsom i det gitte øyeblikk. Dette kan derimot låses om du skulle trenge fremkommeligheten.

Prøvekjørt: BMW ActiveHybrid 5

Nummer tre

BMW i8 Spyder er den tredje modellen i rekke i-modeller fra BMW, etter i3 og i8 Consept Coupé. De første i-bilene skal starte utrulling i løpet av 2013, og det bli i3 som skal lede an. Vi har allerede sett av i8 har vært ute på vintertesting, så den henger nok ikke langt bak. Hele i-serien får alt som er å få tak i av nytt sikkerhetsutstyr, og serien skal fronte det som finnes av høyteknologisk utstyr fra BMW. Foreløpig er det bare å stålsette tålmodigheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer