Konseptbiler fra Essen motorshow

Essen Motorshow i forrige måned kunne vise en spektakulær samling konseptbiler.

Dette er en hybridracer designet av Giugiaro. Navnet: Frazer-Nash Namir. (Frazer-Nash var en britisk bilprodusent fra 20- til 50-tallet, som ikke må forveksles med den amerikanske produsenten Nash). Foto: Knut Moberg
Dette er en hybridracer designet av Giugiaro. Navnet: Frazer-Nash Namir. (Frazer-Nash var en britisk bilprodusent fra 20- til 50-tallet, som ikke må forveksles med den amerikanske produsenten Nash). Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptbiler er prototyper som oftest vises på utstillinger og messer for å fremheve designmessig eller teknologisk nytenkning og ideer for fremtidens biler.

Sklir ut

Det er i hvertfall den tradisjonelle definisjonen selv om mange produsenter de seneste årene har begynt å kalle "konsepter" nesten produksjonsklare modeller som er vist i hovedsak for å evaluere publikums reaksjoner og eventuel foreta justeringer for bedre å tilpasse produktet markedets ønsker/behov.

Blikk inn i fremtiden

Uansett: Det er alltid spennende å se på konseptbiler og forsøke å tenke seg hvordan morgendagens biler kan komme til å bli.

Men det er også både underholdende og morsomt å se på konseptbiler som er blitt presentert før - og få et inntrykk av hvordan biler aldri ble.

Show i Essen

Under Essen Motorshow i desember 2009 tok vi noen bilder av konseptbiler som er blitt lagt merke til på bilutstillinger de seneste årene. Dette er konsepter i ordets egentlige forstand og vi finner blant dem både designøvelser fra kjente bilprodusenter og spektakulære kreasjoner fra designere/drømmere som Sbarro, Giugiaro, Fioravanti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer