Konseptbiler fra Essen motorshow

Essen Motorshow i forrige måned kunne vise en spektakulær samling konseptbiler.

Dette er en hybridracer designet av Giugiaro. Navnet: Frazer-Nash Namir. (Frazer-Nash var en britisk bilprodusent fra 20- til 50-tallet, som ikke må forveksles med den amerikanske produsenten Nash). Foto: Knut Moberg
Dette er en hybridracer designet av Giugiaro. Navnet: Frazer-Nash Namir. (Frazer-Nash var en britisk bilprodusent fra 20- til 50-tallet, som ikke må forveksles med den amerikanske produsenten Nash). Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptbiler er prototyper som oftest vises på utstillinger og messer for å fremheve designmessig eller teknologisk nytenkning og ideer for fremtidens biler.

Sklir ut

Det er i hvertfall den tradisjonelle definisjonen selv om mange produsenter de seneste årene har begynt å kalle "konsepter" nesten produksjonsklare modeller som er vist i hovedsak for å evaluere publikums reaksjoner og eventuel foreta justeringer for bedre å tilpasse produktet markedets ønsker/behov.

Blikk inn i fremtiden

Uansett: Det er alltid spennende å se på konseptbiler og forsøke å tenke seg hvordan morgendagens biler kan komme til å bli.

Men det er også både underholdende og morsomt å se på konseptbiler som er blitt presentert før - og få et inntrykk av hvordan biler aldri ble.

Show i Essen

Under Essen Motorshow i desember 2009 tok vi noen bilder av konseptbiler som er blitt lagt merke til på bilutstillinger de seneste årene. Dette er konsepter i ordets egentlige forstand og vi finner blant dem både designøvelser fra kjente bilprodusenter og spektakulære kreasjoner fra designere/drømmere som Sbarro, Giugiaro, Fioravanti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.