Neste Mercedes-Benz A-klasse

Kontinuerlig fornyelse

Det var på bilutstillingen i Shanghai nå nylig at Mercedes viste det som tydeligvis skal bli fjerde generasjon A-klasse. Siden det er Kina vi snakker om, vises den denne gang som sedan.

FØR-PREMIÈRE: Her viser toppsjefen for Daimler-konsernet, Dieter Zetsche, konseptbilen som foranlediger neste generasjon A-klasse, som vi trolig vil få se til neste år.  Foto: Daimler
FØR-PREMIÈRE: Her viser toppsjefen for Daimler-konsernet, Dieter Zetsche, konseptbilen som foranlediger neste generasjon A-klasse, som vi trolig vil få se til neste år.  Foto: Daimler Vis mer
Publisert

På bilutstillingen i Shanghai i 2011 viste Mercedes-Benz det som skulle bli dagens A- klasse. Et drøyt år senere kunne vi kjøre produksjonsbilen i trippeltest mot konkurrentene Audi A3 og Volvo V40.

Tredje generasjon A-klasse sørget for at all referanse til forgjengeren ble ettertrykkelig glemt da muskelversjonen med 2.0-motor på 360 hestekrefter ga oss bakoversveis i duell mot selveste Audi S3.

Mot generasjon 4

Déjà vu. 2017: Mercedes gjentar operasjonen fra 2011 - og her er Concept A Sedan. Selv om bilen omtales som en «show car», er det ingen tvil om at det er hovedtrekkene til en kommende produksjonsbil som ble vist forleden på den store bilmessen i Shanghai, som alternerer med den i Beijing annethvert år.

Operasjon rynkefjerning

I Kina foretrekker man sedaner fremfor kombier og stasjonsvogner, og det er med synlig, separat bagasjerom bilen vises selv om fasongen er elegant avrundet og halvveis kupé-formet.

Bilen vi ser her er resultatet av Mercedes' sjefdesigner Gorden Wageners ønske om å glatte ut overflater i sin bestrebelse på å skape det han kaller «sensual purity», sensuell renhet. Den er glatt som et såpestykke i overflatebehandlingen, med unntak av de to karakterlinjene langs hver side og utbulingen, en såkalt «power dome», på panseret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer