Test: Audi S3 Sportsedan

Kontrollert galskap

Den får det beste ut av deg. 

PASSE: S3 Sportsedan er akkurat passe stor, snerten, anonym, frekk og sprek. Den blir ikke best på noe, men derimot er den en veldig rask, morsom og effektiv allrounder. FOTO: Rune M. Nesheim
PASSE: S3 Sportsedan er akkurat passe stor, snerten, anonym, frekk og sprek. Den blir ikke best på noe, men derimot er den en veldig rask, morsom og effektiv allrounder. FOTO: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi S3 i sedanutgave er kanskje det minst fornuftige du kan kjøpe i Audis sortiment, eventuelt med unntak av lille S1 og TT. Men det er muligens derfor du bør kjøpe deg en?

S-variantene er alternativet for de som synes RS blir for rampete og harry, men ønsker effektresurser levert i anonym konvolutt.

Nå er ikke sedanutgaven helt håpløs, for den er ikke egentlig veldig liten, selv om Sportback kanskje er mer praktisk. Deler man litt på plassen, kan man være fire voksne i kupeen, og bagasjerommet er stort nok for de fleste daglige gjøremål.

Jeg tipper også at majoriteten av de med litt kroppslengde skulle ønske setet noe nærmere gulvet også, for man sitter ikke sportsbil-lavt her.

Snerten bil

Det største argumentet for kjøp er nettopp størrelsen. A3 er snerten, kul og kvikk. Den har en toliters 16 ventiler med turbo i front som trykker ut akkurat passelige 310 hester gjennom ei sjutrinns S-tronic dobbeltclutchkasse. Den girer akkurat slik du ønsker den skal gjøre.

Kreftene havner i bakken med alle fire hjulene via Haldex 5 firehjulsdrift. En resept fra Volkswagen som har overbevist i alle biler den er montert i. Det skyldes mye måten inngrepet av den ekstra bakhjulsdriften er programmert på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer