Korea på sikkerhetstoppen

Da Hyundai i20 ble sikreste småbil i Euro NCAPs kollisjonstest i fjor, trodde mange det var et blaff. Det var det ikke.

Foto: Euro NCAP
Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den europeiske trafikksikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP gjennomførte nylig ett av sine mest omfattende batterier av tester noensinne - hele 14 biler var i ilden. Jevnt over bekreftet testene at nye biler jevnt over blir stadig mer sikre og trygge, i hvertfall i henhold til de nødvendigvis begrensede kriterier organisasjonen har valgt å legge til grunn.

Vi kommenterte nylig fremgangen til kineserne, tross at de har mye igjen før de når standardene som gjelder nå.

Stjerneskudd fra Korea

En trend som har gjort seg gjeldende de siste to-tre årene er at de koreanske, nyutviklede bilene (ofte europeisk-utviklede, for øvrig), gjør spektakulære fremskritt i sikkerhetstestene. Kia ble det første Koreanske bilmerke som oppnådde fem stjerner i Euro NCAP da Kia cee’d ble testet i 2007. Etter at det strengere og mer komplekse regimet for målinger og evalueringer ble innført, har koreanerne bekreftet og forsterket denne tendensen.. En svært grundig forklaring av hvordan Euro NCAPs tester fungerer, finner du her.

Kia Sportage blant de aller sikreste bilene

Kia lanserte nylig en ny og prisgunstig folke-SUV, tredje generasjon Sportage. Den er på alle måter fullstendig overlegen sine forgjengere, også sikkerhetsmessig. Men den er ikke bare overlegen i forhold til Kias tidligere modeller - den er også en av de sikreste av bilene som noensinne er blitt testet av Euro NCAP. Med mindre du har fulgt nøye med på nyhetsbildet innen bilverdenen: Innrøm at du blir overrasket!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer