Koreanske utstyrsbomber

Bilbrosjyrer kan være både interessant og underholdende lesning. Spesielt når importørene forsøker å fremstille nokså ribbede biler som de reneste utstyrsbombene.

IMPONERENDE?: Kia Rio leveres med både hanskerom, sigarettenner og trepunkts sikkerhetsbelter.
IMPONERENDE?: Kia Rio leveres med både hanskerom, sigarettenner og trepunkts sikkerhetsbelter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at koreanske biler som Kia Rio og Hyundai Accent er rimelige biler. Og vi synes det er helt greit at de norske importørene av koreanske biler forteller dette i sin markedsføring. Det som imidlertid blir litt pinlig, er at de samme importørene forsøker å fremstille det som om disse koreanerne er blant de flotteste og mest velutstyrte bilene du kan bli eier av.

Så lang liste som mulig

Vi har nemlig tatt oss en titt på utstyrslisten til et par koreanske modeller. Og her er det ingen tvil om at importørene kun har hatt ett eneste mål - å lage listen så lang som mulig. Hør bare hva vi fant da vi kikket nærmere på utstyrslisten til Kia Rio. Jo, kjøper du en Kia Rio får du både hanskerom, sigarettenner og trepunkts sikkerhetsbelter på kjøpet. Og ikke nok med det, Kia har i tillegg nedfellbare bakseter, innvendig speil med blendingsinnstilling og tåkelys bak. For ikke å glemme startsperre, servostyring, høydejusterbart ratt, digital klokke, automatisk tenning av kjørelys og barnesikring i bakdørene.

Litt sleipt

Sannheten er selvsagt at det er mange år siden utstyr som dette ble standard i absolutt alle biler som markedsføres i den vestlige verden. Det er årsaken til at de fleste importører ikke bruker trykksverte på slikt utstur overhodet. Kia-importøren har selvsagt lov til å håpe på at leserne av Rio-brosjyrene ikke er klar over at dette - men det er litt sleipt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer